Παγωτό διαίτης, δύο σπιτικές συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 240 θερμίδες!

Παγωτό Διαίτης

Παγωτό διαίτης με κομματάκια ροδάκινο 58 Kcal

Κομμάτια ροδάκινου σε βελούδινο παγωτό από τα χεράκια σου. Και ξαφνικά το έδεσμα αυτό έχει τόσες θερμίδες, όσες και ένα γιαούρτι με φρούτα! Απλό, σπιτικό παγωτό, παντρεύεται με ολόκληρα κομματάκια ροδάκινο και απογειώνει τη γεύση!

Παγωτό Διαίτης

2 Ώρες    4 Μερίδες

Υλικά

2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
3 κ.σ. στέβια
½ φλιτζάνι φυτική σαντιγί
2 βανίλιες
2 μέτρια ροδάκινα 150γρ

Εκτέλεση 

  • Χτύπησε τη φυτική σαντιγί και πρόσθεσε το γάλα εβαπορέ, στέβια και την βανίλια.
  • Ανακάτεψε καλά.
  • Αφού πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα πρόσθεσε τα ροδάκινα αφού τα ζυγίσεις για να είναι η κατάλληλη ποσότητα σε κομματάκια και ανακάτεψε να πάνε παντού.
  • Βάλε το μείγμα στον καταψύκτη και άφησε το για μιάμιση ώρα ώσπου να πήξει.

Παγωτό με κομματάκια σοκολάτας και φράουλες 236 Kcal.

Κομματάκια μαύρης σοκολάτας και κομμάτια φράουλες αναμειγνύονται σε απολαυστικό παγωτό. Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες στη διάθεση σου.

Άλλοι λατρεύουν τη βανίλια και άλλοι τη σοκολάτα. Εσύ όμως θέλεις το παγωτό να είναι νόστιμο και καθόλου παχυντικό, οπότε ας φτιάξουμε ένα τέτοιου είδους παγωτό με κομμάτια σοκολάτας και φράουλας.

Παγωτό Διαίτης

2 Ώρες    4 Μερίδες

Υλικά

1 ½ κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
1 κ.σ. νερό
3 φλιτζάνια γάλα 2%
3 κρόκους αυγών
1 κουτί ζαχαρούχο Light
2 βανίλιες
¾ του φλιτζανιού φράουλες σε κυβάκια
¼ του φλιτζανιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας
2 κ.σ. δημητριακά σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια

Εκτέλεση

  • Βάλε τη ζελατίνη στο νερό και άφησε τη να σταθεί για μερικά λεπτά.
  • Βάλε 1 ½ φλιτζάνι γάλα σε μία κατσαρόλα και πρόσθεσε τη βανίλια. Ζέστανε στην εστία σου το γάλα να αχνίσει. Στο μεταξύ χτύπησε τους κρόκους σε ένα μπολ και ρίξε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Γύρισε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να πήξει ελαφρά. Πρέπει να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  • Πρόσθεσε στην κρέμα του κρόκου τη ζελατίνη και το υπόλοιπο γάλα, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 1 μισή ώρα να παγώσει.
  • Πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας και φράουλας. Αφού πήξει καλά το παγωτό μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη.
  • Σέρβιρε με τα σπασμένα δημητριακά.
0 Σχόλια
Scroll Up