Τι να προσέξεις κατά την αγορά Μπλέντερ

Μπλέντερ

Η κουζίνα είναι χώρος δημιουργίας, οπότε ο κάθε «δημιουργός», μαθητευόμενος ή μη, χρειάζεται τα κατάλληλα εργαλεία. Ευτυχώς στις μέρες μας οι επιλογές είναι πολλές και κατάλληλες για εκπληκτικές γεύσεις με εξίσου όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Αν κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην κουζίνα, το μπλέντερ ή κάποια συσκευή της ίδιας «οικογένειας» σου είναι απαραίτητη. Το μπλέντερ ενδείκνυται για την παρασκευή διαφόρων πουρέ, σως, σαλτσών, dressing, παγωτού και η «ειδικότητά» του είναι τα smoothies.

Μπλέντερ Χειρός

Η ισχύς είναι το πρώτο μέλημα. Τα μπλέντερ χειρός ξεκινούν συνήθως από τα 200 Watt, ενώ με τα επιτραπέζια μπορούμε να φτάσουμε έως τα 2000 Watt. Αν είναι στο πρόγραμμα η σύνθλιψη σκληρών τροφών, τότε είναι προτιμότερα τα πολλά Watt. Είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλαπλές ταχύτητες για να έχεις τον έλεγχο της υφής του τελικού αποτελέσματος, πολλές φορές όμως είναι ακόμη πιο σημαντική η λειτουργία παλμού, η λειτουργία δηλαδή που κόβει αυτόματα, σταματά, ξανακόβει κ.ο.κ., κάτι που είναι απαραίτητο για να κοπούν σωστά σκληρότερες τροφές.

Πολύ σημαντικό ρόλο έχει και η πλύση τους. Τα περισσότερα μπλέντερ πλένονται πολύ εύκολα. Στα επιτραπέζια όμως πρέπει να δώσεις προσοχή και στα πλήκτρα. Τα επίπεδα πλήκτρα, αφής ή όχι, κάνουν το καθάρισμα της συσκευής ευκολότερη υπόθεση.

Συμπληρωματικά, υπάρχουν και τα επιτραπέζια μίξερ και οι κουζινομηχανές που για αυτά θα μιλήσουμε σε επόμενη δημοσίευση.

Κουζινομηχανές Sencor

0 Σχόλια
Scroll Up