Retro Games – Retro Consoles: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν τα παιδιά τους!

Atari Flashback 7

Όσο εντυπωσιακές κι αν είναι οι νέες μοντέρνες παιχνιδομηχανές με τα απίστευτου ρεαλισμού παιχνίδια τους, όσο κι αν το μέλλον του gaming μοιάζει να ανήκει στo Playstation, στο XBOX και στο Nintendo Switch, το παρελθόν (retro games) φαίνεται να επιστρέφει και μάλιστα να αποτελεί τη νέα «μόδα».

retro gamesΕίναι μάλλον η απλότητα του σχεδιασμού και του gameplay που ευθύνονται για τη διαχρονικότητα παιχνιδιών όπως το Asteroids, το Space Invaders ή το κλασσικό Super Mario Bros ή είναι ίσως τελικά η νοσταλγία που προκαλούν στους gamers μεγαλύτερης ηλικίας. Η ίδια απλότητα και το εθιστικό gameplay είναι όμως τα χαρακτηριστικά που τραβούν την προσοχή και των μικρότερων ηλικιών.

Κι έτσι, σήμερα πια, μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, όπως το ATARI και το NES (Nintento Entairtainment System) βρίσκονται και πάλι στα ράφια (ψηφιακά και φυσικά) των καταστημάτων, περιμένοντας να μας δώσουν νέες ατέλειωτες ώρες ευχαρίστησης. Γιατί μη μου πείτε ότι υπάρχει κάτι πιο… χαλαρωτικό από ένα BreakOut (Atari) ή από ένα Donkey Kong (NES).

Σε τιμές που απλώς δεν μπορείς να προσπεράσεις, οι… παππούδες του gaming υπόσχονται να μας χαρίσουν νέες συγκινήσεις, θυμίζοντας στους παλιούς και μαθαίνοντας στους νέους από πού ξεκίνησαν όλα!

0 Σχόλια
Scroll Up