Αφυγραντήρας, 10 λόγοι για να αποκτήσετε έναν!

Μία από τις πιο απαραίτητες οικιακές συσκευές, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ’ όψιν το κλίμα της χώρας μας, είναι ο αφυγραντήρας. Οι αφυγραντήρες είναι σχεδιασμένοι για να αφαιρούν σε μεγάλο βαθμό την υγρασία που συγκρατεί ο αέρας σε διάφορους χώρους του σπιτιού όπως υπνοδωμάτια, αποθήκες, υπόγεια κ.α. Η υγρασία έχει αποδεδειγμένα βλαβερές συνέπειες τόσο για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για το ίδιο το σπίτι. Η ορθή χρήση και λειτουργία του αφυγραντήρα έχει άμεσα αποτελέσματα και διαμορφώνει την κατάλληλη ισορροπία υγρασίας- ξηρασίας στον αέρα.

Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά, ποιοι είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποκτήσετε και εσείς έναν αφυγραντήρα για το σπίτι σας:

1. Περιορίζει σε φυσιολογικά επίπεδα το ποσοστό υγρασίας στο χώρο, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί που έχουν άμεση σχέση με αλλεργίες.

2. Βελτιώνει δραστικά τις δυσάρεστες μυρωδιές μούχλας στο σπίτι, οι οποίες προέρχονται κυρίως από τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στον αέρα.

3. Φροντίζει την συντήρηση της ίδιας της κατοικίας και των αντικειμένων (όπως π.χ. τα έπιπλα, ρούχα) σχεδόν εξαφανίζοντας τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας σε τοίχους, ντουλάπια κτλ.

4. Είναι συσκευή που στις περισσότερες περιπτώσεις η καθημερινή λειτουργία της αν και ιδιαίτερα αποδοτική, δεν γίνεται καν αντιληπτή από άποψη θορύβου.

5. Συμβάλουν σημαντικά στην άνετη λειτουργία του αναπνευστικού μας συστήματος και την αποφυγή ερεθισμών σε άτομα με ευαίσθητες επιδερμίδες.

thedehumidifierhq

6. Η χαμηλότερη υγρασία στον χώρο θα έχει άμεση συμβολή στην διατήρηση των τροφίμων (π.χ. ψωμί, δημητριακά) για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

7. Τα ρούχα σας εκτός από αποθηκευμένα πιο υγιεινά στις ντουλάπες και τα συρτάρια, θα στεγνώνουν και αρκετά πιο σύντομα όταν τα απλώνεται εντός σπιτιού κατά τους χειμερινούς μήνες.

8. Έπειτα από μήνες χρήσης, θα παρατηρείτε αισθητά λιγότερα σημεία σκουριάς σε οικιακές συσκευές και σωληνώσεις.

9. Θα ξεσκονίζετε λιγότερες φορές καθώς ο αφυγραντήρας έχει την ικανότητα να περιορίζει και την ποσότητα σκόνης που κυκλοφορεί στους χώρους του σπιτιού.

10. Τα air-conditions θα λειτουργούν αρκετά πιο οικονομικά καθώς δεν θα καταναλώνουν ενέργεια για να περιορίζουν το ποσοστό υγρασίας στον αέρα.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, θα πρέπει να επισπεύσετε την αγορά ενός ποιοτικού αφυγραντήρα ιδιαίτερα αν έχετε παρατηρήσει ήδη σημάδια μούχλας στους τοίχους, αν στο σπίτι μένουν άτομα με αναπνευστικά ή δερματολογικά προβλήματα και φυσικά αν οι χώροι είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένοι που δεν επιτρέπουν ικανοποιητικό, φυσικό εξαερισμό!

0 Σχόλια
Scroll Up