6 Συμβουλές για καθαρό laptop

Το laptop σου είναι από τα πράγματα που χρησιμοποιείς περισσότερο στην καθημερινότητά σου και όπου υπάρχει συχνή χρήση υπάρχει και ανάγκη για συχνό καθαρισμό. Μάθε λοιπόν πώς θα κάνεις το laptop να μοιάζει ολοκαίνουριο με έξι απλά και γρήγορα βήματα:

Βήμα 1ο: Συγκέντρωσε τα απαραίτητα καθαριστικά. Υγρό καθαρισμού χωρίς οινόπνευμα ή αμμωνία και ειδικό πανάκι με μικροϊνες για την οθόνη, σπρέι πεπιεσμένου αέρα, υγρά μαντηλάκια και μερικές μπατονέτες για το πληκτρολόγιο και τέλος ένα λεκανάκι με απιονισμένο νερό και απορρυπαντικό πιάτων με ένα καθαρό πανί για το εξωτερικό καθαρισμό του laptop.

Βήμα 2ο: Προτού ξεκινήσεις τον καθαρισμό απενεργοποίησε το laptop και αφαίρεσε την μπαταρία. Ένας απλός αλλά βασικός κανόνας ασφαλείας για σένα αλλά και τη συσκευή. Βεβαιώσου παράλληλα πως έχουν αφαιρεθεί όλες οι πιθανές περιφερειακές συσκευές (ποντίκι, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, usb sticks).

Βήμα 3ο: Ξεκίνα με το πληκτρολόγιο. Αφού διώξεις τα “χοντρά” με ένα αναποδογύρισμα και ελαφρύ τράνταγμα του laptop, παίρνεις το σπρέι πεπιεσμένου αέρα και ψεκάζεις τις εσοχές μεταξύ των πλήκτρων. Το ρόλο του σπρέι μπορεί να παίξει και το πιστολάκι μαλλιών σε λειτουργία κρύου αέρα εναλλακτικά. Ακολούθως, με ένα υγρό μαντηλάκι καθαρίζεις επιμελώς τα πλήκτρα χρησιμοποιώντας μία βρεγμένη μπατονέτα στα σημεία που χρειάζονται ελαφρύ τρίψιμο, με προσοχή μην σβήσουν τα γράμματα.

TIP: Για αυτούς που έχουν χρόνο και υπομονή προτείνεται και ο πιο βαθύς καθαρισμός του πληκτρολογίου μετά την αφαίρεση των πλήκτρων. Αφού αφαιρέσουμε προσεκτικά τα πλήκτρα, κατανοώντας πως ξανακουμπώνουν, καθαρίζουμε το εσωτερικό του πληκτρολογίου με ελαφρώς βρεγμένο πανί που βουτάμε στη λεκάνη με το απιονισμένο νερό και εν συνεχεία ένα ένα τα πλήκτρα. Αφήνουμε τα μέρη να στεγνώσουν καλά και έπειτα συναρμολογούμενα ξανά.

Βήμα 4ο: Με το σπρέι πεπιεσμένου αέρα καθάρισε τις πλαϊνές θύρες του laptop. Βεβαιώσου πως έχεις ολοκληρώσει τα περιφερειακά ξεσκονίσματα προτού περάσεις στο 5ο βήμα.

Βήμα 5ο: Κεφάλαιο οθόνη! Ο καθαρισμός της οθόνης απαιτεί συγκεκριμένα υλικά και λεπτούς χειρισμούς. Ψεκάζεις το πανάκι με μικροϊνες με το ειδικό υγρό καθαρισμού και με απαλές κυκλικές κινήσεις σκουπίζεις την επιφάνεια της οθόνης. Επανάλαβε την κίνηση με ένα καθαρό μέρος του πανιού μέχρι να σιγουρευτείς πως δεν υπάρχουν λεκέδες ή σκόνη.

Βήμα 6ο: Στο λεκανάκι με το απιονισμένο νερό πρόσθεσε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και βούτηξε μέσα ένα καθαρό πανί. Ολοκλήρωσε τον καθαρισμό του laptop με το εξωτερικό σκούπισμα της συσκευής.

Tώρα συνέχισε να χρησιμοποιείς το “ολοκαίνουριο” laptop σου!

0 Σχόλια
Scroll Up