Το πρωτότυπο Play Station της Nintendo, θα δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο

Το πρώτο Play Station το είχε εμπνευστεί η Nintendo σε συνεργασία με τη Sony και ουσιαστικά ήταν ένα Super Nintendo με ενσωματωμένο οπτικό δίσκο CD-ROM. Η πρωτότυπη αυτή παιχνιδομηχανή θα δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο από την Heritage Auctions.

Ο κάτοχος της παιχνιδομηχανής έχει αρνηθεί αρκετές προσφορές εκατομμυρίων δολαρίων στο παρελθόν και πλέον αφήνει την τύχη της κονσόλας και το πώς αυτή θα τιμολογηθεί, μέσα από διαδικασία ανοικτής δημοπρασίας.

Η κονσόλα αυτή είχε ονομαστεί Play Station (με κενό ανάμεσα στις λέξεις) και θα κατασκευάζοταν από τη Sony. Θα μπορούσε να παίξει παιχνίδια είτε από «κασέτες» Super Famicom αλλά και από CD. Αλλά η διαμάχη ανάμεσα στη Nintendo και τη Sony (η Nintendo τελευταία στιγμή ανακοίνωσε συνεργασία με τη Philips για την κατασκευή του SNES CD) ανάγκασε τις δύο εταιρίες να ακυρώσουν το project με τη Sony να κατασκευάζει τελικά τη δική της κονσόλα το 1994. Μα φυσικά το PlayStation.

Το πρωτότυπο Play Station αγοράστηκε από τον Terry Diebold το 2009 σε δημοπρασία από έναν πρώην εργαζόμενο της Sony. Το 2015 ο γιος του Terry βρήκε ξεχασμένη την κονσόλα στην σοφίτα και προκάλεσε το ενδιαφέρον όλης της gaming κοινότητας. Από τότε, οι δυο τους παρουσιάζουν την κονσόλα σε διάφορες gaming εκθέσεις ανά τον κόσμο χτίζοντας παράλληλα το μύθο του πρώτου PlayStation της ιστορίας. Πλέον όμως είναι έτοιμοι να αποχωριστούν την κονσόλα για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Σε ένα e-mail μάλιστα προς το Kotaku, ο τωρινός κάτοχος αναφέρει πως συνεχώς χάνει χρήματα από τα ταξίδια τα οποία κάνει για να πάει στις εκθέσεις με αποτέλεσμα να μην έχει κάποιο άμεσο κέρδος.

Η εταιρία η οποία θα αναλάβει τη δημοπρασία, ξεκίνησε να δημοπρατεί gaming προϊόντα μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Από τότε βέβαια έχει δημοπρατήσει παιχνίδια σε πολύ υψηλές τιμές όπως τα σφραγισμένα The Legend of Zelda και Bubble Bobble για σχεδόν $20.000. Επίσης ένα σφραγισμένο Donkey Kong 3 πουλήθηκε για σχεδόν $30.000 ενώ τη μεγαλύτερη τιμή δημοπράτησης κατέχει το Mega Man το οποίο έφτασε τα $75.000.

Και όσο υπάρχουν συλλέκτες από τον κόσμο των κόμικ και των παιχνιδιών που ενδιαφέρονται να έχουν στην κατοχή τους αυτά τα σπάνια κομμάτια, τόσο υψηλότερα θα ανεβαίνουν και οι τιμές. Μάλιστα η πρώτη έκδοση του Super Mario Bros η οποία ήταν και σφραγισμένη πουλήθηκε για $100,150 τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ τον Οκτώβριο ο Eric Naierman, ξόδεψε $1.000.000 για να αγοράσει 40 συλλεκτικά παιχνίδια. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η πρωτότυπη κονσόλα, θα φτάσει σε υψηλό νούμερο.

Όπως αναφέρει ο Diebold, πριν λίγο καιρό απέρριψαν πρόταση $1.2 εκατομμυρίων δολαρίων από ενδιαφερόμενο στη Νορβηγία. Η δημοπρασία του Play Station θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουάριου και δεν θα έχει απαιτούμενη τιμή πώλησης, αφήνοντας το κοινό να καθορίσει το ύψος του χρηματικού ποσού. Ο διευθυντής της Heritage είναι αισιόδοξος ότι η κονσόλα θα έχει υψηλή τιμή πώλησης αφού πρόκειται και για ένα είδος το οποίο δεν έχει πωληθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν σε ανοικτού τύπου δημοπρασία.

Πηγή: https://kotaku.com/nintendo-play-station-prototype-will-be-auctioned-off-i-1840485537

0 Σχόλια
Scroll Up