Η Apple επιδιώκει καλύτερες φωτογραφίες iPhone χρησιμοποιώντας AI και υπέρυθρες

Η ποιότητα των φωτογραφιών των smartphones έχει αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία,έτσι λοιπόν, η Apple μόλις εξαγόρασε την Spectral Edge, για να διασφαλίσει ότι οι μελλοντικές φωτογραφίες του iPhone φαίνονται ακόμα καλύτερες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Spectral Edge εδρεύει στο Cambridge της Αγγλίας και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας που βελτιώνει τις φωτογραφίες. Συγκεκριμένα, αυτό πραγματοποιείτε χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό λήψης μιας υπέρυθρης έκδοσης κάθε φωτογραφίας και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση για να την χρησιμοποιήσει για τη βελτίωση της εικόνας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πιο ευκρινής φωτογραφία με πιο ακριβή χρώματα.

Είναι σαφές ότι η Apple εντυπωσιάστηκε  από το τι έκανε η Spectral Edge για αυτό και αγόρασε την εταιρεία. Παρόλο που δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, ο Peter Ronald Denwood, γνωστός ως ένας από τους εταιρικούς δικηγόρους της Apple, είναι τώρα ο καινούριος διευθυντής της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι όλα τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν τερματισει την θητεία τους, αφήνοντας τον πλήρη έλεγχο στην Apple.

Η Apple έχει ήδη παρουσία στο χώρο της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων στο Κέιμπριτζ, οπότε φαίνεται ό, τι απομένει από την ομάδα της Spectral Edge θα συγχωνευθεί με την Apple, ή αλλιώς ενδέχεται η Apple να διατηρήσει και τις δύο τοποθεσίες ενεργές στην πόλη.

Αυτή τη στιγμή, η Google κατέχει το στέμμα για την καλύτερη κάμερα χάρη στο Pixel 4. Η Google κάνει εξαιρετική δουλειά με λογισμικό για να ενισχύσει τις λήψεις που έχουν τραβήξει με τα τηλέφωνά της. Η Apple παίζει το catch-up σε αυτή την περιοχή και το Spectral Edge σίγουρα μοιάζει με ένα θετικό βήμα για να κλείσει το χάσμα. Το iPhone 11 Pro έχει εξαιρετικές φωτογραφικές μηχανές, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το iPhone 12 να φαίνεται ότι βλέπει αυτή τη νέα τεχνολογία σε δράση, υποθέτοντας ότι είναι αρκετά προηγμένη για να ενσωματωθεί γρήγορα.

Πηγή: https://www.pcmag.com/news/372519/apple-aims-for-better-iphone-photos-using-ai-and-infrared

0 Σχόλια
Scroll Up