H Electroholic στην CES (Consumer Electronics Show) 2018 στο Las Vegas

H Electroholic στην CES (Consumer Electronics Show) 2018 στο Las Vegas

Η Electroholic παραβρέθηκε στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο τεχνολογίας CES (Consumer Electronics Show) 2018 στο Λας Βέγκας και πρώτη σου παρουσιάζει μερικά από τα πιο απίθανα προϊόντα προχωρημένης τεχνολογίας τα οποία άφησαν το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Παρακάτω θα δεις:

1. Την Σοφία, παρουσιάστρια της έκθεσης η οποία είναι φυσικά ρομπότ

Η Σοφία αποτελεί την προσωποποίηση της Artificial Intelligence. Aνήκει στην εταιρία Hanson Robotics όπου στόχος της είναι τα ρομπότ που δημιουργεί να μοιάζουν αλλά και να φέρονται τελείως ανθρώπινα. Με το συγκεκριμένο ρομπότ μπορεί να συζητήσει ο καθένας καθώς έχει γνώσεις ευρέου φάσματος. Έχει την λύση για πολύπλοκα οικονομικά, και όχι μόνο, προβλήματα μέχρι και για απλά καθημερινά ζητήματα. Φαίνεται να συμπαθεί πολύ τους ανθρώπους, έχει ευμάρεια λόγου και έντονη εκφραστικότητα. Πλέον ζει στη Σαουδική Αραβία και έχει την δική της υπηκοότητα.

 2. Αγώνα ping pong μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ

Αν παίξεις ένα αγώνα ping pong με το ρομπότ της Omron να είσαι σίγουρος ότι στο τέλος του παιχνιδιού θα έχεις γίνει καλύτερος παίχτης. Το τραπέζι ping pong αντί για το κλασικό φιλέ, έχει μια οθόνη στην οποία κατά την διάρκεια του παιχνιδιού εμφανίζονται μηνύματα τα οποία σε εμψυχώνουν και σου λένε τι πρέπει να βελτιώσεις. Σε τι επίπεδο βρίσκεσαι και πότε θα επιταχύνει ή θα επιβραδύνει το ρομπότ την ροή του παιχνιδιού. Τα αντανακλαστικά του και η ακρίβεια του είναι απίστευτα. Μπορεί και προσαρμόζεται στο ρυθμό σου έτσι ώστε να απολαμβάνεις μια μοναδική και ευχάριστη εμπειρία. Είναι εξοπλισμένο με sensis technology για να αναγνωρίζει τον αντίπαλο του και το μπαλάκι καθώς παίζει.

3. Laptop στο οποίο ενσωματώνεις το κινητό σου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Razer μας άφησε έκπληκτους με την καινοτομία στο νέο laptop της 13 ιντσών το οποίο μοιάζει πολύ με το μοντέλο Razer Blade Stealth. Στη θέση του touchpad μπορείς πλέον να βάλεις το κινητό της Razer το οποίο χρησιμοποιείς είτε σαν δεύτερη οθόνη είτε σαν touchpad. Έτσι μπορείς να έχει τον πλήρη έλεγχο του software Android μέσω του hardware της Razer για μια αξέχαστη εμπειρία gaming.

4. Οθόνη που μπορείς να την φορέσεις σαν ρολόι

H εταιρία Skyworth, γνωστή για τις μοναδικές τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας που παράγει, αποφάσισε φέτος στο συνέδριο CES να παρουσιάσει μια οθόνη χειρός! Είναι τόσο εύκαμπτη ώστε να μπορείς να την τυλίξεις ακόμα και στον καρπό του χεριού σου. Με αυτό τον τρόπο η Skyworth θέλει να δείξει στο κοινό πως η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία και η καινοτομία αποτελεί νοοτροπία για την εταιρία αυτή.

5. Επανδρωμένο drone

Το Octocopter της SureFly διαθέτει 2 καθίσματα, λειτουργεί με μηχανή και μπαταρία. Σε περίπτωση βλάβης της μηχανής τότε λειτουργεί με την μπαταρία και στην έσχατη περίπτωση βλάβης και της μπαταρίας , διαθέτη αλεξίπτωτο. Έτσι μειώνεται η πιθανότητα ατυχήματος σε σημαντικό βαθμό εν αντιθέσει με τα κλασικά ελικόπτερα. Επιπλέον ο θόρυβος που κάνει είναι πολύ μικρός και η τιμή πολύ πιο χαμηλή από εκείνη των ελικοπτέρων. Αυτό συμβαίνει διότι η τεχνολογία μπαταρίας στην οποία κυρίως βασίζεται η SureFly είναι λιγότερο ακριβή από την τεχνολογία που διαθέτει μια μηχανή ιπτάμενου οχήματος. Τελικά κοστίζει κάτω από 200.000$. Μπορείς να το οδηγήσεις είτε ο ίδιος με joystick είτε χρησιμοποιώντας GPS και εκείνο θα σε οδηγήσει στον προορισμό σου αυτόματα και με ασφάλεια. Όλοι μας αναρωτιόμαστε αν θα πρέπει να έχεις άδεια πιλότου για να το αποκτήσεις και να το ‘πετάξεις’ όμως ακόμα δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της αδειοδότησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία θεωρεί τον χειρισμό του απλό και ισχυρίζεται πως δεν απαιτούνται δεξιότητες και γνώσεις πιλότου.

6. Ιπτάμενο ταξί

Volocopter - Ιπτάμενο Ταξί

Η γερμανική εταιρία Volocopter δημιούργησε ένα ιπτάμενο όχημα το οποίο μοιάζει αρκετά με γιγαντιαίο drone. Είναι ένα ηλεκτρικό πολυλειτουργικό όχημα με χωρητικότητα δύο ατόμων. Επιπλέον είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες αιχμής, διαθέτει δεκάδες μικροεπεξεργαστές παρακολουθώντας τακτικά την ατμόσφαιρα για ανέμους, αναταράξεις και οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα ώστε να σου εξασφαλίσει μια ευχάριστη και ασφαλή οδήγηση. Το Volocopter κατάφερε να πάρει άδεια οδήγησης στη Γερμανία και πραγματοποίησε αυτόνομες δοκιμές πτήσης και στο Ντουμπάι.

0 Σχόλια
Scroll Up