Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11!

Κυκλοφόρησε το iOS 11

Η Apple, όπως αναμενόταν, ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριο της (WWDC), την νέα έκδοση του λειτουργικού της για mobile συσκευές, iOS 11. Καταγράφουμε τις νέες προσθήκες.

1) Το Apple pay, επιτρέπει πληρωμές μεταξύ των χρηστών. Είναι ενσωματωμένο μέσα στο iMessage και θα επιτρέπει την μεταφορά χρημάτων μεταξύ επαφών.

Apple Pay iPhone

2) Update και για την Siri. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται έχουμε βελτίωση της φωνής, έτσι ώστε να φαίνεται περισσότερο “ανθρώπινη”. Η Siri μπορεί πλέον να μεταφράζει φράσεις μεταξύ διαφορετικών γλωσσών(beta). Δεν ξέρουμε ακόμα αν υποστηρίζονται τα ελληνικά.

setting panel ios 11

3) Στις οπτικές αλλαγές έχουμε ενοποίηση της οθόνης κλειδώματος και του κέντρου ειδοποιήσεων (notification center). Πέραν τούτου έχουμε όλη την πληροφορία σε ένα tab στο notification center (εμφανίζεται όταν ξεκλειδώσετε την οθόνη και σύρετε από τα κάτω προς τα πάνω).

4) Αναβαθμίσεις & βελτιώσεις στα “Photos” & “Videos”. Στα “live photos” μπορείς να επιλέξεις σαν cover το στιγμιότυπο που σου αρέσει. Νέος αλγόριθμος συμπίεσης για το video (HEVC).

5) Νέο status ‘Do Not Disturb While Driving’, κόβει τις ειδοποιήσεις στην οθόνη όσο οδηγείτε. Παρέχει την δυνατότητα για αυτόματες ενημερώσεις προς τους φίλους σας ότι οδηγείτε. Μπορεί να απενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού.

6) Στα extra, έχουμε τον επανασχεδιασμό του App Store

Για το τέλος αφήσαμε την είδηση για την κυκλοφορία ενός επίσημου Files app, μια πολύ σημαντική είδηση για τους χρήστες των συσκευών της Apple. Μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατόν για τον χρήστη να περιηγηθεί σε δομή φακέλων και χρειαζόταν να κάνεις jailbreak την συσκευή σου.

Η έκδοση iOS 11 θα είναι διαθέσιμη προς το τέλος Ιουνίου.

(info)

0 Σχόλια
Scroll Up