Drones, ήρθαν για να μείνουν!

Drones, ήρθαν για να μείνουν!

Να κοιτάζεις τον κόσμο από ψηλά, να απολαμβάνεις μαγικούς προορισμούς με την παρέα σου και να “αιχμαλωτίζεις” τις στιγμές σε ένα πανοραμικό βίντεο. Να απολαμβάνεις μια μοναδική τεχνολογική εμπειρία στην υπηρεσία της ψυχαγωγίας. Να απαθανατίζεις όλες εκείνες τις εικόνες που σε συγκίνησαν και να μπορείς να τις μοιραστείς με τους φίλους σου εύκολα και γρήγορα με άμεσο upload. Όλες αυτές και ακόμη περισσότερες δυνατότητες προσφέρουν στους λάτρεις των smart gadgets τα διαφορετικά μοντέλα των drones που έχουν κάνει πραγματική επιδρομή στον ελληνικό ουρανό.

Τι κάνει αυτά τα gadget τόσο δημοφιλή και περιζήτητα σε μικρά και μεγάλα παιδιά;

1. Ο έλεγχος στα χέρια μας

Τα drones αποτελούν την πιο εξελιγμένη version του διαχρονικού και πάντα αγαπητού παιχνιδιού του τηλεκατευθυνόμενου οχήματος, είτε αυτό είχε την κλασική μορφή του αυτοκινήτου ( αγωνιστικού ή off road) είτε των πιο πρωτότυπων εκδόσεων των ταχύπλοων σκαφών στο νερό ή των ελαφριών ελικοπτέρων . Η αίσθηση της τηλεκατεύθυνσης και του απόλυτου ελέγχου του οχήματος από το ασύρματο τηλεχειριστήριο συναρπάζει τους χρήστες κάθε ηλικίας και τα drones αποτελούν την πλέον γοητευτική εξέλιξη αυτού του παιχνιδιού-χόμπι. Το χειριστήριο πλέον αποκτά τη μορφή ενός πάνελ πολλαπλών εντολών που προσφέρει τη δυνατότητα στο όχημα να πραγματοποιεί εναέρια σλάλομ και περιστροφές, να απογειώνεται και να προσγειώνεται εύκολα και επιτόπου στα επιθυμητά σημεία και να εξασφαλίζει σαφώς μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης από τις παραδοσιακές ασύρματες συσκευές. Παράλληλα, ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει την ειδική εφαρμογή πτήσης του κάθε επιμέρους μοντέλου και να πιλοτάρει το drone εύκολα μέσω smartphone ή tablet.

dones_3

2. Drones = Social Media

Ζούμε στην εποχή των social media και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προϋποθέτει την αδιάκοπη, δημιουργική, πρωτότυπη, παρεϊστικη, καλλιτεχνική ή ερασιτεχνική λήψη φωτογραφιών και την κοινοποίησή τους. Σε αυτήν την εξίσωση έχουν μπει για τα καλά τα drones προσφέροντας τη δυνατότητα για λήψη πανοραμικών φωτογραφιών και βίντεο υψηλότατης ανάλυσης και ευκρίνειας καθώς είναι εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας κάμερες που βλέπουν εκεί που δεν μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο μάτι. Οι ιπτάμενοι “κατάσκοποι” εξασφαλίζουν μια συναρπαστική θέαση των διαδρομών ή των τοπίων που εξερευνά ο χρήστης- επισκέπτης απευθείας στο monitor του τηλεχειριστηρίου. Μπορεί έτσι άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία να “ανεβάσει” ένα βίντεο, συνοδευόμενο ίσως και από μουσική, που θα ενθουσιάσει.

3. Για όλα τα γούστα

Το φαινόμενο drones οφείλει εν πολλοίς την καθιέρωσή του στην μεγάλη ποικιλία των μοντέλων και των δυνατοτήτων που το καθένα από αυτά προσφέρει. Οι αρχάριοι πιλότοι μπορούν να μπουν ευκολότερα στη λογική του χειρισμού ενός drone επιλέγοντας ένα μικρό και ελαφρύ αλλά εξαιρετικά αξιόπιστο μοντέλο Parrot Mini Drone. Για εκείνους που έχουν εξοικειωθεί με το πιλοτάρισμα και θέλουν να μυηθούν στον κόσμο της αεροφωτογράφισης ιδανική μοιάζει η επιλογή του DJI Phantom 3 Standard που ενσωματώνει κάμερα υψηλής ευκρίνειας βίντεο (2,7Κ HD) και φωτογραφιών (12 megapixels). Για τους λάτρεις του Star Wars υπάρχει το Mini Drone Sphero BB8! Οι fans μπορούν να “κινήσουν” το αγαπημένο robot-ακι με το smartphone ή tablet τους.

Drones

4. Προσιτή πολυτέλεια

Η θεαματική αύξηση των πωλήσεων των drones φανερώνει πως το ζήτημα του κόστους αγοράς κάθε άλλο παρά απαγορευτικό είναι. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστριών εταιρειών γίνεται ολοένα και εντονότερος με αποτέλεσμα να διατίθενται στην αγορά ποιοτικά μοντέλα υψηλών δυνατοτήτων και χαμηλού κόστους, Υπάρχουν ασφαλώς και οι πιο εκλεπτυσμένες επιλογές που χρησιμοποιούνται κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς. Η καθιέρωση όμως των drones φαίνεται πως έχει κυρίως κίνητρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας γεγονός που κάνει τα τηλεκατευθυνόμενα αυτά ρομπότ προσιτά σε όλους.

0 Σχόλια
Scroll Up