Google Chromecast, μετέτρεψε την τηλεόραση σε Smart TV!

Google Chromecast, μετέτρεψε την τηλεόραση σε Smart TV!

Τα νέα μοντέλα Google Chromecast είναι στρογγυλά, πολύχρωμα και μικρότερα σε μέγεθος, βάζοντας εύκολα στο παιχνίδι του streamimg οποιαδήποτε τηλεόραση με HDMI θύρα και κάθε ηχοσύστημα.

Google Chromecast με θύρα HDMI

Πέρασε η εποχή που για να στείλουμε ψηφιακό περιεχόμενο στην τηλεόραση ή τα ηχεία χρειαζόμασταν ειδικά καλώδια και περίπλοκες συνδέσεις. Στις μέρες μας όλες οι smart TVs και τα περισσότερα ηχοσυστήματα υποστηρίζουν τεχνολογίες ασύρματης μετάδοσης και το «πάρε-δώσε» με τις φορητές συσκευές, τον υπολογιστή ή και απευθείας τις streaming υπηρεσίες  όπως το YouTube έχει γίνει παιχνιδάκι!

Ακόμα όμως και αν είσαι ένας από αυτούς χωρίς τηλεοράση τελευταίας τεχνολογίας υπάρχει η λύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτει θήρα HDMI. Θα δεις την “ταπεινή” σου τηλεόραση να μετατρέπεται σε SmartTV. Τα νέα Chromecast της Google είναι στρογγυλά για βέλτιστη ποιότητα ασύρματης σύνδεσης, πολύχρωμα και μικρότερα σε μέγεθος. Μπορούν να συνδεθούν σε WiFi δίκτυα στα 2,4 GHz και 5 GHz, φέρνοντας με εντυπωσιακά απλό τρόπο τη μαγεία του streaming σε κάθε τηλεόραση και ηχοσύστημα.

Για να λειτουργήσει το Chromecast θέλει υπολογιστή ή μία φορητή συσκευή, από όπου γίνεται ο έλεγχος και η επιλογή του περιεχομένου. Στην πρώτη περίπτωση μέσω του Google Chrome μπορούμε να μεταδώσουμε ότι βλέπουμε στην οθόνη. Στη δεύτερη και εφόσον η εφαρμογή που χρησιμοποιούμε υποστηρίζει τη σχετική λειτουργία, για παράδειγμα το app του YouTube με το άγγιγμα του αντίστοιχου εικονιδίου γίνεται η σύνδεση και το Chromecast αναλαμβάνει ρόλο. Σημειώνεται ότι η συσκευή ελέγχου και το Chromecast πρέπει να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο τοπικό δίκτυο.

Google Chromecast

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το streaming, το Chromecast λειτουργεί αυτόνομα, αναπαράγοντας το περιεχόμενο που έχουμε ζητήσει. Ακόμα και αν κλείσουμε τη συσκευή ή την απομακρύνουμε από το τοπικό δίκτυο, αυτό θα συνεχίσει την αναπαραγωγή.

Πλέον, περισσότερες από 350 εφαρμογές για Android και iOS συσκευές υποστηρίζουν τη σχετική λειτουργία μετάδοσης μέσω Chromecast. Οπότε είμαστε έτοιμοι για μετάδοση!

0 Σχόλια
Scroll Up