Οι καλύτερες Android & IOS εφαρμογές για τρέξιμο!

Τα τελευταία χρόνια το τρέξιμο έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα χιλιάδων Ελλήνων. Ίσως σε κάποιο βαθμό να είναι μόδα, για πολλούς νέους δρομείς έχει γίνει πάθος το οποίο τους επαναφέρει σε καλή φυσική κατάσταση και παράλληλα βελτιώνει κατά πολύ και την ψυχολογία τους. Ο αριθμός όσων γεμίζουν δημοτικά στάδια, πάρκα, δρόμους και τρέχουν κάθε ημέρα, έχει αυξηθεί εντυπωσιακά σε σύγκριση με περασμένες δεκαετίες.

Παράλληλα με την παραπάνω αύξηση, έχει κυριολεκτικά «εκτοξευθεί» όπως είναι λογικό και η ζήτηση για κάθε είδους προϊόντα σχετικά με το τρέξιμο. Από αθλητικά παπούτσια και ρούχα για τρέξιμο, μέχρι κάθε λογής αξεσουάρ έως, running εφαρμογές για smartphone και smartwatches & wearables!

Τα σημερινά smartphones έχουν φθάσει να είναι από άποψη κόστους πιο προσιτά από ποτέ για το ευρύ κοινό και την ίδια στιγμή να έχουν τις περισσότερες δυνατότητες είτε διαθέτουν λειτουργικό IOS, είτε Android. Στο πλαίσιο αυτό εντυπωσιάζουν και όλα όσα παρέχουν οι αμέτρητες εφαρμογές για δρομείς που είναι διαθέσιμες και περιμένουν και εσάς να τις ανακαλύψετε!

Ανάμεσα στην τεράστια αυτή ποικιλία, κάποιες ξεχωρίζουν και σας τις παρουσιάζουμε:

runk
1. Runkeeper [ Android, iOS: Δωρεάν ]
Δίκαια η νούμερο ένα εφαρμογή για τρέξιμο-βάδισμα καθώς είναι δοκιμασμένη εδώ και χρόνια από δεκάδες χιλιάδες χρήστες και σταθερά με αξιολόγησή που την κρατάει στη κορυφή! Οι υπηρεσίες που προσφέρει περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να σχεδιάσετε το δικό σας προσωπικό πρόγραμμα, να ακολουθήσετε έτοιμα προπονητικά σετ και φυσικά να δημιουργήσετε κοινά προγράμματα με φίλους ώστε να υπάρξει και αυτή η επιπλέον παρακίνηση που αρκετοί χρειάζονται. Ακόμη, με δεδομένα GPS η εφαρμογή καταγράφει κάθε σας προπόνηση και έτσι έχετε άμεση εικόνα σε χάρτες διαδρομών, μέτρηση θερμίδων και καρδιακών παλμών.
run
2. Runtastic [ Android, iOS: Δωρεάν ]
Μία ακόμη αγαπημένη running εφαρμογή ανάμεσα στους δρομείς τόσο στο εξωτερικό όσο και την Ελλάδα. Διαθέτοντας ένα εξαιρετικό και παράλληλα απλό μενού, το runtastic ξεχωρίζει με την αναλυτική παρουσίαση όλων των προπονητικών στοιχείων. Με live παρακολούθηση δεδομένων και δυνατότητα καθοδήγησης από voice coach, είναι ότι χρειάζεστε για να αφήσετε τον καναπέ και να βγείτε στα γήπεδα τώρα μάλιστα που πλησιάζει και η Άνοιξη!
rungo
3. RunGo [ Android, iOS: Δωρεάν ]
Η απόλυτη εφαρμογή για όλους εκείνους τους δρομείς που δεν τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια για τα δημοτικά γήπεδα και τα άλση που κατακλύζονται από κόσμο. Το RunGo προσφέρει μοναδικές διαδρομές σε διάφορα σημεία των πόλεων, τα οποία προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για τρέξιμο. Οι διαδρομές που έχουν κάνει και προτείνουν οι χιλιάδες χρήστες, είναι ότι καλύτερο για να απολαύσετε για παράδειγμα μερικά χιλιόμετρα πλάι σε μια ήσυχη παραλία, σε κάποιον λόφο με μοναδική θέα και βέβαια να αποφύγετε σημεία που δεν σας προσφέρουν ευχάριστη προπόνηση.
0 Σχόλια
Scroll Up