Το Microsoft Surface Studio αλλάζει τα δεδομένα

Το "Surface Studio PC" της Microsoft ξεπερνάει τη φαντασία

Πριν λίγες εβδομάδες η Microsoft παρουσίασε μια συσκευή που σε άλλες περιπτώσεις θα την βλέπαμε μόνο σε event της Apple. Φαντάσου ένα desktop που χωράει όλα του τα λειτουργικά κομμάτια μέσα στη βάση της οθόνης του, μιας κομψής 28 ιντσών και πάχους μόλις 12,5 χιλιοστών LCD οθόνης αφής. Φαντάσου την οθόνη να στηρίζει ένας εργονομικός μηχανισμός που προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης του panel στις επιθυμητές μοίρες, ακόμη και παράλληλα με τη βάση σαν tablet!

Σκέψου πόσο ευέλικτη κάνει τη συσκευή η βάση της, η οποία αποτελεί και την κεντρική μονάδα του υπολογιστή, εξοπλισμένη με τετραπύρηνους επεξεργαστές Intel Core i5/i7 6ης γενιάς, μνήμη RAM DDR4 έως 32GB, και σκληρό δίσκο HDD 1ΤΒ ή 2ΤΒ για απίστευτη χωρητικότητα αποθήκευσης. Σε όλα τα παραπάνω πρόσθεσε 4 USB 3.0 θύρες, θύρα Ethernet, Mini Display Port, αναγνώστη καρτών SD/SDXC και είσοδο/έξοδο ήχου.

Microsoft Surface Studio PC

Μοιάζει ιδανικό όμως μην αρκείσαι σε αυτά… Φαντάσου εκτός από τα καθιερωμένα ασύρματα περιφερειακά, ποντίκι και πληκτρολόγιο, το desktop να υποστηρίζει και τη λειτουργία μιας γραφίδας (surface pen) που κάνει ακόμη πιο συναρπαστική την touch περιήγηση ενώ προσκολλάται μαγνητικά στο πλαίσιο της συσκευής για να μην φθαρεί ή χαθεί. Προσπάθησε τέλος, να φανταστείς ένα καινοτόμο αξεσουάρ (surface dial) το οποίο θα εφάπτεται στην οθόνη και καθώς περιστρέφεται θα δίνει πρόσβαση σε ένα νέο φάσμα λειτουργιών και εργαλείων αναζήτησης και δημιουργίας.

Η Microsoft φρόντισε ώστε η φαντασία να γίνει πραγματικότητα παρουσιάζοντας το ολοκαίνουριο πρώτο της all-in-one desktop, Surface Studio. Η συσκευή “τρέχει” τα Windows 10 Pro, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέματα εργονομίας και ασφάλειας, και απευθύνεται κατά βάση σε επαγγελματίες σχεδιαστές και γραφίστες ως μια μάλλον πολυτελής “πινακίδα σχεδίου”. Η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του νέου στολιδιού της σειράς Surface της Microsoft στην αγορά των Η.Π.Α. υπολογίζεται στα μέσα Δεκεμβρίου.

0 Σχόλια
Scroll Up