Silence, η νέα ταινία του Martin Scorsese

Silence η νέα ταινία του Scorsese

Τί συμβαίνει όταν ο Martin Scorsese αποκτά θεολογικές και, εν μέρει, υπαρξιακές ανησυχίες; Δημιουργεί μία (ακόμη στη συλλογή του) αριστουργηματική ταινία, που σκοπό έχει να αναδείξει την εκκωφαντική σιωπή του χριστιανικού ιεραποστολικού βίου στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα. Το “Silence” παρουσιάζει τη διαδρομή δύο Πορτογάλων Ιησουιτών ιερέων οι οποίοι, εν μέσω έντονης αμφισβήτησης και βιαιοπραγιών που έρχονται αντιμέτωποι, αναζητούν  τον μέντορά τους, τον επίσης πολύπαθο πατέρα Ferreira.

Silence Andrew Garfield

Η ταινία, πέραν της καθηλωτικής πλοκής, συναρπάζει τους σινεφίλ και με την πολλά υποσχόμενη συνεργασία Scorsese- Liam Neeson, όπως 13 χρόνια πίσω στις “Συμμορίες της Ν.Υόρκης”. Ο Ιρλανδός ηθοποιός πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον βασανισμένο ιεραπόστολο Gristovao Ferreira, στο πρόσωπο του οποίου εξωτερικεύεται το αιώνιο ερώτημα του ανθρώπου για την ύπαρξη ή μη του θείου στοιχείου. Ο “Kylo Ren” του “Πολέμου των Άστρων”, Adam Driver και ο “Amazing Spiderman”, Andrew Garfield συμπρωταγωνιστούν στην ταινία αυτή που αναμένεται με ενθουσιασμό στα τέλη Δεκεμβρίου, με την επίσημη πρεμιέρα να έχει οριστεί για σήμερα (29/11) στο Βατικανό.

Το “Silence” είναι βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Shusaku Endo, έργο του 1966, και είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένη στην Ταιπέι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πρωτεύουσα της Ταιβάν οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές σεισμικές δονήσεις. Ανάλογη αίσθηση όμως φαίνεται πως θα προκαλέσει και η ταινία καθεαυτή  κρίνοντας και από τις ενθουσιώδεις δηλώσεις του ίδιου του Neeson στο Διεθνές  Φεστιβάλ ταινιών “Los Cabos” του Μεξικό, εκθειάζοντας ουσιαστικά των σκηνοθέτη του και όλους τους συντελεστές της ταινίας.
Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον μοιάζει να είναι στα σκαριά για το κινηματογραφικό κλείσιμο του έτους και τα πρώτα trailer που κυκλοφορούν δίνουν αφορμή για εγκωμιαστικές κριτικές.

0 Σχόλια
Scroll Up