Το νέο iPhone & Apple Watch

iPhone 7- iPhone 7 plus με τη γοητεία της ωριμότητας

iPhone 7 & iPhone 7 plus

Πριν λίγες μέρες η αναμονή έλαβε τέλος για τους πιστούς ακόλουθους της Apple και του iPhone ειδικότερα. Η λειτουργική αναβάθμιση της συσκευής που έχει γίνει παγκόσμιο “viral” είναι γεγονός και αναμένεται να βάλει σύντομα σε πειρασμό και την ελληνική αγορά. Τα iPhone 7 και iPhone 7 plus παρουσιάζουν μια σειρά πλεονεκτημάτων.

Η βασική σχεδιαστική καινοτομία είναι η αντικατάσταση του κεντρικού πλήκτρου “Home Button” από πλήκτρο “3D Touch”. H αίσθηση του πατήματος διατηρείται ζωντανή όμως η φθορά του πλήκτρου σχεδόν μηδενίζεται ενώ μεγιστοποιείται η αντοχή στο νερό. Κατά τ’άλλα η σχεδιαστική γραμμή ακολουθεί τη γνωστή επιτυχημένη συνταγή των iPhone 6 και iPhone 6S με περίτεχνη απόκρυψη των γραμμών των κεραιών. Βασικό χρώμα της νέας σειράς είναι το μαύρο σε δύο εξίσου γοητευτικές παραλλαγές ματ και γυαλιστερής επιφάνειας.

Ας περάσουμε όμως στην ουσία. Οι χρήστες των νέων iPhone θα κρατούν στα χέρια τους ορισμένες σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες συγκεντρωμένες σε μια συσκευή.

iphone 7 camera

Αρχικά, η οθόνη μπορεί πλέον να αποδώσει το ευρύτερο χρωματικό φάσμα από οποιονδήποτε προκάτοχο και μάλιστα με τέτοια φωτεινότητα ώστε να επιτυγχάνεται, δίχως υπερβολές, κινηματογραφικό αποτέλεσμα εικόνας. Εν συνεχεία, οι κατασκευαστές της Αpple, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της εποχής για αδιάκοπες λήψεις φωτογραφιών, βίντεο και ασφαλώς “selfies”, έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στις επιδόσεις των καμερών.

Τα iPhone 7 και iPhone 7 plus “φορούν” εμπρόσθια κάμερα 7 Mp και οπίσθια 12 Mp με σταθεροποιητή εικόνας και ευρύτερο διάφραγμα για μέγιστη φωτεινότητα στις λήψεις ακόμα και σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού. Η “plus” έκδοση διαθέτει και δεύτερη οπίσθια κάμερα, ανάλογων επιδόσεων, που συμβάλλει στο ποιοτικότερο ψηφιακό zoom για ακόμα καλύτερες λήψεις.

Σημαντική αλλαγή και στον τομέα του ήχου καθώς πλέον τα ακουστικά δεν θα συνδέονται μέσω της γνωστής θύρας mini jack παρά μέσω Lightning σύνδεσης, σε μια απόπειρα αποσύνδεσης της συσκευής από τα “ενοχλητικά καλώδια” αλλά και της μέγιστης αδιαβροχοποίησής της. Φυσικά στο παραπάνω θέμα έχουν ανοίξει ήδη μεγάλες συζητήσεις στο κατά πόσο είναι σοφό να αφαιρέσεις την συγκεκριμένη θύρα.

Όμως όλα τα παραπάνω αποκτούν αξία συνοδευόμενα από δύο ζωτικούς παράγοντες στην απόδοση της συσκευής, την χωρητικότητα και την αυτονομία. Η νέα σειρά μοιάζει πραγματικά να έχει μάθει από τα λάθη των προηγούμενων μοντέλων και εμφανίζεται πιο “ώριμη” και ουσιαστική.

Το επίσημο ντεμπούτο των iPhone 7 και iPhone 7 plus είναι προγραμματισμένο για τις 16 Σεπτεμβρίου σε μια πρώτη ομάδα 20 χωρών, ενώ η ελληνική αγορά θα πρέπει να κάνει μια βδομάδα υπομονή μέχρι την επίσημη διάθεση στη χώρα μας στις 23 Σεπτεμβρίου.

Apple Watch Series 2

Apple Watch Series 2

Στο περιθώριο της παρουσίασης της 7ης γενιάς iPhone, η Apple ανακοίνωσε της επικείμενη κυκλοφορία του Apple Watch Series 2. Πρόκειται για ένα πραγματικά “έξυπνο ρολόι”, ικανό σε κάποιες περιπτώσεις να αντικαταστήσει προσωρινά το κινητό τηλέφωνο. Πράγματι, οι λάτρεις του τρεξίματος και της άσκησης μπορούν να απαλλαγούν από το περιττό βάρος του διόλου ευκαταφρόνητου σε μέγεθος iPhone, φορώντας το “smartwatch” με την ενσωματωμένη πλακέτα GPS. ‘Ετσι η καταγραφή αποστάσεων και επιδόσεων συνεχίζεται με την κομψότητα ενός ρολογιού.

Παράλληλα, το νέο “Apple Watch” είναι πιο αδιάβροχο από ποτέ επιτρέποντας κατάδυση βάθους έως 50 μέτρων. Η συσκευή προσφέρει έτσι την ελευθερία και την άνεση στη χρήση που πάντα αναζητούσαν οι κάτοχοι ενός τέτοιου wearable. Μπορεί οι “γραμμές” του να μην παρουσιάζουν αισθητές διαφορές από το προηγούμενο Apple Watch, ωστόσο η απεικόνιση των ενδείξεων της οθόνης γίνεται πλέον ταχύτερη και πιο φωτεινή.

0 Σχόλια
Scroll Up