Pokemon Go… Μάθε τι είναι!

Pokemon Go

Καλοκαιράκι, υψηλές θερμοκρασίες, οι πόλεις αδειάζουν και γεμίζουν οι παραλίες, τυπικό ελληνικό σκηνικό που τίποτα δεν μοιάζει ικανό να το κλονίσει. Κι ύστερα… ήρθαν τα Pokemon Go! Τα αξιολάτρευτα και δημοφιλή “τερατάκια τσέπης” της δεκαετίας του 90΄ επέστρεψαν δριμύτερα, πρωταγωνιστώντας σε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με σκοπό απλά να κάνουν πάταγο!

Η λογική είναι πολύ απλή και συνοψίζεται στο ίδιο το σλόγκαν που συνοδεύει το παιχνίδι: “Gotta catch’em all“, δηλαδή “Πρέπει να τα πιάσεις όλα”. Να γίνεις, με άλλα λόγια, ο εκπαιδευτής που θα συλλέξει όλα τα διαφορετικά είδη Pokemon και θα φροντίσει να τα φτάσει στην ανώτερη μορφή της εξέλιξής τους. Εντάξει, αυτό δεν είναι τόσο απλό, μιας και η λίστα με τα διαθέσιμα Pokemon είναι αρκετά μεγάλη και αναμένεται διαρκώς να ενισχύεται. Η διαδικασία όμως της συλλογής είναι από μόνη της συναρπαστική, μιας και δεν εξελίσσεται στα πλαίσια μιας πλατφόρμας βιντεοπαιχνιδιού, παρά γίνεται μέρος της καθημερινότητας των παικτών σε πραγματικό χώρο και χρόνο.

Ο παίκτης- εκπαιδευτής είναι σε θέση να “κυνηγήσει” Pokemon στους δρόμους της γειτονιάς του, καθώς πηγαίνει στο γραφείο το πρωί, έξω απ’το σχολείο επιστρέφοντας από το μάθημα, έξω από το μπαρ πριν πιει ένα βραδινό ποτάκι, οπουδήποτε συγκεντρώνεται ή διέρχεται πλήθος κόσμου μπορεί να βρίσκεται κρυμμένη μια νέα φιγούρα. Αυτός που θα ξεχωρίσει είναι ο εκπαιδευτής που θα εντάξει στην καθημερινότητά του μια σταθερή και επιμελή ενασχόληση με την εφαρμογή.

Pokemon Go

Ασταμάτητο ψάξιμο

Η εφαρμογή είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μην απενεργοποιείται ποτέ! Ειδοποιήσεις καταφτάνουν κάθε φορά που το smartphone ή το tablet του χρήστη βρεθεί κοντά σε Pokemon και σε σημαντικούς σταθμούς ανεφοδιασμού ή πεδία μάχης. Παράλληλα, όλες οι λειτουργίες των φορητών συσκευών είναι σε πλήρη δράση με τις εφαρμογές των χαρτών και του GPS να αποτελούν βασική προϋπόθεση. Το ανελέητο άγγιγμα στην οθόνη αφής, τέλος, δίνει τη χαριστική βολή στην αντοχή της μπαταρίας της συσκευής που μοιάζει ελάχιστη μπροστά στις απαιτήσεις της εφαρμογής.

Tip: Κάπου εδώ μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι τα Power Βanks για να δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια αυτονομίας στην μπαταρία και χρόνο για καθημερινή αναζήτηση. Ανάλογα με την χωρητικότητα της μπαταρίας του smartphone ή tablet που χρησιμοποιεί ο παίκτης θα πρέπει να επιλέξει και την εξωτερική του μπαταρία. Μια συσκευή χωρητικότητας περί τα 5000 mAh μοιάζει ιδανική ώστε να εξασφαλίσει έως και δύο πλήρεις επαναφορτίσεις για ασταμάτητο ψάξιμο.

Πάνω απ’όλα η ασφάλεια!

Ξεκινώντας την ενασχόληση με την εφαρμογή ο χρήστης οφείλει να καταλάβει πως αυτό είναι απλά ένα παιχνίδι. Θα πρέπει λοιπόν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να μην θέσει τον εαυτό του αλλά και τη συσκευή του σε κίνδυνο μόνο και μόνο για να παγιδεύσει ένα σπάνιο pokemon. Για την προσωπική ασφάλεια δεν χρειάζεται συζήτηση. Ας αποφύγουμε απλά τις υπερβολές…

Για την ασφάλεια της συσκευής όμως θα πρέπει οι χρήστες να λάβουν τα μέτρα τους. Η αγορά μιας ποιοτικής και ανθεκτικής θήκης για το smartphone ή το tablet είναι μια συνετή επιλογή καθώς οι πτώσεις ή τα χτυπήματα στην προσπάθεια να τα “πιάσεις όλα” μοιάζουν αναπόφευκτα.

Pokeball Pokemon Go

Σημασία έχει το ταξίδι

Μπαίνοντας στη διαδικασία εγκατάστασης του Pokemon Go, ο χρήστης θα πρέπει να είναι έτοιμος να ζήσει την εμπειρία της εφαρμογής, η οποία εντάσσει την εικονική πραγματικότητα στη ζωή του. Πράγματι, δεν αξίζει τόσο ο προορισμός, μιας και η συλλογή των pokemon μπορεί να γίνει εύκολα με την αγορά με πραγματικά χρήματα φιγούρων, pokeballs, coins και άλλων χρήσιμων αντικειμένων, παρά το ταξίδι το ίδιο. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, η εφαρμογή μπορεί να γίνει αφορμή για γνωριμία με δρόμους, γειτονιές, μνημεία και κτίρια, πάρκα και πλατείες που ο χρήστης δεν είχε επισκεφθεί ποτέ ή αγνοούσε την ύπαρξή τους. Ταυτόχρονα, θα φέρει σε επαφή ανθρώπους που θα μοιράζονται την ίδια τρέλα για το παιχνίδι. Οι επιδόσεις του καθενός θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης και συχνά συγκρίσεων μέσα στην παρέα.

Για τους λάτρεις των αριθμών και της στατιστικής υπάρχει η επιλογή των συνοδευτικών wearables, smartwatches και activity trackers, ώστε να καταγράφονται με ακρίβεια τα χιλιόμετρα που καθημερινά θα διανύονται, οι διαδρομές και οι στάσεις που θα γίνονται, μέχρι και οι θερμίδες που θα καίγονται μέχρι να ολοκληρώσει κάποιος τη συλλογή του.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ψυχαγωγίας και το virtual gameplay στα καλύτερά του… Καλή διασκέδαση!

0 Σχόλια
Scroll Up