Rogue One, A Star Wars Story!

Rogue One Cast

Την ώρα που οι απανταχού Star Wars fan προσπαθούν να συνέλθουν από την επιστροφή την κινηματογραφική επιστροφή του περσινού χειμώνα, που ακούει στο όνομα “Star Wars VII: The Force Awakens” ασφαλώς, ένα νέο θερμό επεισόδιο στον αέναο Πόλεμο των Άστρων είναι προ των πυλών. Όχι, δεν πρόκειται για την όγδοη πράξη της επικής γαλαξιακής σύγκρουσης, μιας και αυτή είναι ορισμένη να προβληθεί το καλοκαίρι του 2017. Αυτόν τον Δεκέμβριο το κοινό θα γνωρίσει την κυνική πλευρά του πολέμου, απαλλαγμένη από τις υπερφυσικά ηρωικές και συχνά προβλέψιμες ενέργειες των πρωταγωνιστών.

Rogue One

Το “Rogue One: A Star Wars Story” αποτελεί την πρώτη ταινία της σειράς “Star Wars Anthology“, ενός συνόλου αυτοτελών επεισοδίων που σαν έντεχνοι εγκιβωτισμοί θα ρίχνουν φως σε αθέατες, σκοτεινές πτυχές του κύριου σεναρίου. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Gareth Edwards μεταφέρει την πλοκή στα γεγονότα της περιόδου μεταξύ του 3ου και 4ου επεισοδίου του Πολέμου των Άστρων, όταν οι πολεμιστές της Επανάστασης, αγανακτισμένοι από τον αυταρχισμό της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, παίρνουν την ηρωική απόφαση να αντισταθούν και να υποκλέψουν τα καταστροφικά σχέδια του επιβλητικού σκάφους, “Death Star”, αποτρέποντας έναν πιθανό πλανητικό αφανισμό.

Φαντάζει δύσκολο εγχείρημα; Οι δημιουργοί του “Rogue One” φρόντισαν να το αποδώσουν ακόμη πιο απαιτητικό καθώς η ομάδα των Επαναστατών με επικεφαλής την Jyn Erso (Felicity Jones), θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την πιο ισχυρή και υποβλητική εκδοχή των μηχανών ΑΤ-ΑΤ, τον ίδιο τον φόβο και την αμφιβολία για την έκβαση της μάχης. Αυτό το στοιχείο γοητεύει και ιντριγκάρει τους πιστούς του Πολέμου των Άστρων που θα πρέπει να πορευθούν πλέον χωρίς Luke Skywalker και Han Solo στην σκοτεινή πλευρά της Δύναμης.

Το “Rogue One” (rogue από την ονομασία των διαστημικών σκαφών των πιλότων της Επανάστασης) θα συστηθεί στο ελληνικό κοινό στις 15 Δεκεμβρίου, μία μέρα πριν την επίσημη προβολή του στις αμερικανικές αίθουσες και θα έχει διάρκεια 133′. Η ταινία κουβαλάει ένα βαρύ όνομα στην παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία, ικανό να εκτοξεύσει την παραγωγή σε επίπεδα εισπράξεων αντίστοιχα με εκείνα του έβδομου επεισοδίου. Το μεγαλύτερο όμως στοίχημα της Lucasfilm είναι να φέρει στις αίθουσες, εκτός από τους φανατικούς της επικής διαστημικής όπερας- όπως συχνά ορίζεται το “Star Wars”- και τους λάτρεις των περιπετειών επιστημονικής φαντασίας. Μια γρήγορη ματιά στο trailer μας πείθει πως το στοίχημα αυτό μπορεί να κερδηθεί.

0 Σχόλια
Scroll Up