Gadget παραλίας

Gadgets Παραλίας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο χρήσιμα gadgets που…”μυρίζουν” καλοκαίρι!

Αδιάβροχες θήκες- Προστατευτικό οθόνης

Αδιάβροχες θήκες – Προστατευτικό οθόνης

Ας ξεκινήσουμε με την ασφάλεια των φορητών μας συσκευών. Smartphones και tablets διαθέτουν τα δικά τους trendy “μαγιώ” που συνδυάζουν την απαραίτητη προστασία με την καλοκαιρινή αισθητική σε χρώματα και design. Η τεχνολογία σε προηγμένες θήκες των smartphones μάλιστα, καθιστά δυνατή όχι απλά τη χρήση της συσκευής μέσα στο νερό αλλά ακόμα και την κατάδυση σε βάθος αρκετών μέτρων!

Για τους λιγότερο τολμηρούς, τώρα, προτείνονται τα προστατευτικά οθόνης. Οι δημοφιλείς ζελατίνες έχουν πλέον εξελιχθεί και προσαρμοστεί στις ανάγκες του εξωτερικού περιβάλλοντος, μειώνοντας στο ελάχιστο την αντανάκλαση για καλύτερη θέαση της οθόνης, προστατεύοντας παράλληλα από γρατσουνιές και δαχτυλιές.

Power Bank

Φορητός εξωτερικός φορτιστής

Με μία λέξη: powerbank, η συσκευή που ήρθε να ανακουφίσει όλους τους χρήστες των smartphones και tablets από τον φόβο μήπως ξεμείνουν από μπαταρία όταν η πρίζα μοιάζει πολυτέλεια… Στην αγορά υπάρχει ευρεία γκάμα φορτιστών που ποικίλουν σε μέγεθος και βάρος ανάλογα την χωρητικότητα και την αυτονομία που προσφέρουν. Μία ιδανική επιλογή είναι το powerbank των 5000mAh (μέτρηση ηλεκτρικού φορτίου) που διαθέτει δύο θύρες USB και εξασφαλίζει δύο πλήρεις φορτίσεις σε ένα smartphone ή από μία πλήρη φόρτιση σε ένα smartphone και ένα tablet. Ξεγνοιασιά…

Ασύρματα ηχεία

Ασύρματα ηχεία

Ακόμη μία συσκευή που κερδίζει διαρκώς περισσότερους φίλους των smart gadgets είναι τα ασύρματα ηχεία, ιδανική λύση για ηλιοθεραπεία “μετά μουσικής”. Η λειτουργία τους στηρίζεται στην σύνδεση μέσω bluetooth με τις υπόλοιπες φορητές συσκευές από τις οποίες επιλέγονται τραγούδια ή βίντεο για αναπαραγωγή.

Μία άλλη σημαντική παράμετρος είναι και η αυτονομία που προσφέρουν, με την πλειονότητα των συσκευών να τροφοδοτούνται από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες διάρκειας χρήσης κατά μέσο όρο 5 ωρών. Σε εξελιγμένα μοντέλα ασύρματων ηχείων συναντά κανείς θύρα για memory stick, πολλαπλές θύρες USB, ακόμα και λειτουργία παράλληλης φόρτισης των φορητών συσκευών κατά τη σύνδεση τους. Σε κάθε περίπτωση ή χρήση των ηχείων στην παραλία προϋποθέτει την προστασία τους από το νερό και τη σκόνη, με λίγα μοντέλα να πληρούν τις απαιτητικές αυτές προδιαγραφές.

Action Cameras

Υποβρύχια φωτογραφική μηχανή – Action camera

Για τους λάτρεις των extreme sports αλλά και της extreme διασκέδασης στην παραλία απαραίτητο αξεσουάρ είναι η action camera. Ή συσκευή προσφέρει δυνατότητα ευρυγώνιας λήψης βίντεο, εντός ή εκτός, νερού εξασφαλίζοντας μοναδική εμπειρία βιντεοσκόπησης. Οι action cams συνοδεύονται συνήθως από αδιάβροχη θήκη. Τα σημεία όπου θα πρέπει να εστιάσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι το εύρος της γωνίας λήψης, που αγγίζει τις 170 μοίρες στις προηγμένες συσκευές, και η ανάλυση της εικόνας, που προσφέρεται σε ποιότητα Full HD στα εξελιγμένα μοντέλα. Τέλος, ο χειρισμός μιας action cam μπορεί να γίνει και μέσω σύνδεσης με το smartphone ή από ειδικό χειριστήριο που προσαρμόζεται στον καρπό.

Selfie stick

Από τη λίστα με τα gadget παραλίας δεν θα μπορούσε να λείπει το selfie stick. Το λατρεμένο “selfoκονταρο” δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις παρά ένα απλό “κλικ” στο κουμπί της λήψης για τις πιο “γεμάτες” φωτογραφίες της παρέας με φόντο τα πιο καλοκαιρινά τοπία που θα επισκεφθείτε.

Αφήστε τις έννοιες της δουλειάς στο σπίτι αλλά όχι και τα αγαπημένα σας gadgets, γιατί όταν η τεχνολογία “πάει παραλία” το καλοκαίρι γίνεται πιο συναρπαστικό.

0 Σχόλια
Scroll Up